Bas, met Lef naar Lief

Dit is het verhaal van laatbloeier Bas, een voormalig cliënt van ons, die het beu was om verder zonder vrouw te blijven leven. Hij vertelt hoe hij via een portie Lef en een blinddoek naar zijn Lief geleid werd. Als een magneet.

Grootste Angst

Bas leeft een groot deel van zijn leven alleen, zonder vriendin of vrouw. Niet dat hij dat niet wil. Nee, het lukt hem gewoon niet om een vrouw te vinden. Hij is verlegen en onervaren.

Naarmate hij ouder wordt, drukt de schaamte over zijn gebrek aan seksuele ervaring steeds zwaarder. Het veroorzaakt veel gepieker, eenzaamheid en pijn. Zijn verlangen naar seks en een vriendin worden steeds groter. Hij praat met niemand over zijn verlangen en onervarenheid. Hij draagt het helemaal alleen.

Als anderen praten over seks en relaties voelt hij zich klein en angstig. Als de aandacht maar niet op hem gevestigd zal worden en anderen te weten komen dat hij het nog nooit heeft gedaan. Dat is zijn grootste angst. Hoe heeft het kunnen gebeuren dat hij zo in zichzelf opgesloten raakte?

Zijn basis

Hij groeit op in een gezin met vijf kinderen. Hij is een rustige jongen die probeert zo min mogelijk op te vallen en niet te bewegen, zodat andere mensen hem niet zien. Bij hem thuis is er veel spanning. Zijn vader is een gedreven man, perfectionistisch en ambitieus. Regelmatig driftig met woede uitbarstingen waarbij spullen het moeten ontgelden. Hij duldt geen tegenspraak. Ondanks dat zijn vader het hart op de juiste plek heeft, heeft hij niet het vermogen om een ander te kunnen ‘lezen’. Hij is sociaal onhandig. Zijn vader regelt graag zaken voor zijn kinderen en zo krijgt hij niet de kans om dingen op zijn eigen manier te doen of te ontdekken.

Zijn moeder is een zachte, aardige en lieve vrouw. Ze is ook rustig, meelevend en sociaal. Ze is echter ook angstig en stelt zich afhankelijk op ten opzichte van haar man. Ze heeft gevoelens van minderwaardigheid. Bas heeft een goede band met zijn moeder. Hij is emotioneel sterk met haar verbonden. Hij heeft de overtuiging dat hij voor haar moet zorgen. Later ontdekt hij dat dit hem beknelt. Hij voelt zich niet vrij. Dit heeft hem onbewust weerhouden om zich opnieuw emotioneel met een vrouw te verbinden. De onvoorspelbare woede van zijn vader en zijn angstige en conflict vermijdende moeder veroorzaakt een continu spanning in het gezin. Het is er niet veilig. Bas ontwikkelt de opvatting dat de wereld en mensen niet ‘veilig’ zijn.

Na de eerste zes jaar van zijn leven te hebben doorgebracht in de tropen komt Bas als klein jongetje voor het eerst in een klas met veel kinderen. Dat is hij niet gewend. In de pauze staat hij langs de kant te kijken hoe de andere kinderen met elkaar spelen. Hij weet gewoon niet wat hij moet doen. Zijn moeder helpt om een vriendje te maken. Daarna gaat het maken van vrienden gelukkig goed. Eén op één vriendschappen gaan hem goed af. In groepen voelt hij zich niet op zijn gemak.

Verliefdheden

Bas wordt voor het eerst verliefd als hij een jaar of zeven is. Later aan het einde van de lagere school wordt hij verliefd op het mooiste meisje van de klas. Hij weet zich geen raad met zijn gevoelens. Hij houdt ze bij zichzelf en kijkt verlegen naar het meisje van zijn dromen.

Op de middelbare school zijn er weinig meisjes die zijn interesse hebben. Hij raakt bevriend met meerdere jongens waarmee hij samen uit en op vakantie gaat. Ze knutselen aan brommers, gaan windsurfen en lopen lange wandeltochten. In die tijd wordt hij wel een beetje verliefd op vriendinnetjes van zijn jongere zus en broer en de zussen van een van zijn vrienden. Maar hij weet zich geen houding te geven. Hij is verlegen en onhandig. Verder dan een voorzichtige kus komt het niet.

In een tussenjaar wordt hij hevig verliefd op een Duits meisje. Nooit eerder is hij zo diep geraakt. Na lang draaien neemt hij het initiatief voor een eerste zoen. Later gaan ze samen op reis. Liftend door Europa. Een enkele nachtelijke zoenpartij maakt diepe indruk op hem. Een keer als ze buik tegen buik staan voelt Bas een energiestroom circuleren tussen zijn buik en de hare. Heel bijzonder is dat. Van verdergaande seks komt het niet. Zowel hij als het Duitse meisje zijn maagd en durven niet verder te gaan. Bas herinnert zich wel hoe hij met een knal harde erectie naast haar in bed ligt. Het komt niet bij hem op er iets mee te doen. Na het reizen is de omgang met het Duitse meisje uitgedoofd. Bas kan haar echter vele jaren niet vergeten. In zijn hoofd heeft haar geïdealiseerd. Niemand kan nog aan dit ideaal plaatje voldoen.

Eenmaal op een beroepsopleiding raakt hij bevriend met een spontane leuke vrouw. Bas voelt zich niet seksueel tot haar aangetrokken. Er gebeurt verder niks. Een keer zoent hij in de trein heftig met een klasgenote. Maar eenmaal thuis wil hij niet verder met haar. Het lijkt wel of hij zich schaamt voor wat er gebeurt is. Het is voor hem erg belangrijk om niet op te vallen. Hij wil niet dat zijn klasgenoten er van afweten.

Gedurende zijn studiejaren en zijn eerste baan woont hij altijd wel met andere mensen. In studentenhuizen en in een woongroep. Hij heeft ook genoeg trouwe vrienden. Maar hij heeft nooit een relatie. Zijn vrienden, broers en zussen krijgen die wel en krijgen later ook kinderen. Bas voelt zich anders. Hij hoort er niet echt bij. Hij voelt zich het vijfde wiel aan de wagen. Zeker als er kinderen in het spel komen.

In weekenden wordt het voor hem steeds moeilijker om onder de mensen te zijn. Hij is niet het type om te gaan stappen, zeker niet in zijn eentje. Hij overwint zichzelf als hij iemand belt om iets af te spreken. Het voelt als bedelen. Soms gaat hij werken om de tijd te vullen. Eenzaamheid vreet aan hem, het kost energie. Depressie is het gevolg.

Op een goed moment, als hij werkzaam is in Australië, wordt de seksuele frustratie in hem zo groot dat hij besluit naar een prostitué te gaan. Op weg daar naar toe kalmeert hij, neemt de angst voor geslachtsziektes de overhand en gaat hij onverrichter zaken huiswaarts. Daarna heeft hij nooit meer de moed gehad naar een prostitué te gaan.

En dan, lef

Bas komt maar niet verder met zijn verlangen totdat hij hoort van intimiteitscoaching. Hij wist niet van het bestaan van zoiets af. Na enig zoeken vindt hij tot zijn verrassing een bureau in Nederland, vlak bij zijn woonplaats. De informatie op de website van Aquarion is confronterend en zeer herkenbaar. Hij weet het zeker, dit ga ik doen! Hij is die seksuele laatbloeier van inmiddels negenenveertig jaar oud. Na twee maanden van uitstelgedrag pakt hij de telefoon en belt met Aquarion. Wat een lef. Dit is de grootste stap in zijn leven. Hij heeft het juiste adres gevonden voor zijn problemen.

Aquarion biedt hem een leertraject aan waar hij met diverse vrouwelijke coaches gaat oefenen in het bedrijven van de liefde. Met aan het einde de initiatie (penetratie). Hij spreekt ook met een mannelijke coach.

De Blinddoek
In één van de eerste sessies zit hij geblinddoekt voor twee vrouwen. Zij houden ieder een hand vast om hem gerust te stellen. De sessie gaat verder met één vrouw. Hij streelt voorzichtig en teder haar armen. Het is heel intiem en opwindend. Daar blijft het die sessie bij. Bas rijdt in een jubelstemming naar huis.

Voor Bas is het coachtraject een openbaring, een feest. Zijn lichaam weet al die tijd al hoe het moet. Er is niks mis met hem. De beperking zit in zijn denken, de valse overtuiging over hemzelf en zijn leven. In het traject komt aan licht dat hij een erectieprobleem heeft dat wordt veroorzaakt door een goedaardige hersentumor. Ook de depressie wordt hierdoor mede veroorzaakt. Met medicatie is hij enorm geholpen. De depressies en de erectieproblemen zijn snel verdwenen.

Aan het einde van het intimiteitscoachtraject staat hij voor de vraag hoe nu verder. Hij gaat op advies van een van zijn coaches een jaar lang dansen bij een dansgroep. Hier ontmoet hij een vrouw waar hij verliefd op wordt. In de dans weet zij hem te raken. Hij vergeet alles om zich heen. Het kan hem niks meer schelen dat er andere mensen aanwezig zijn. Dit is wat hij wil. Zich vrij voelen, zijn sensualiteit leven en laten zien. Heerlijk. De vrouw heeft echter al een relatie dus zet hij haar uit zijn hoofd.

Bas is inmiddels zeer gedreven in het zoeken naar de liefde. Hij neemt deel aan een zomerfestival. Op het festival worden workshops gegeven waaronder een tantra-workshop. Aan het begin van de workshop wordt iedereen gevraagd om de beurt te gaan staan en zijn of haar seksuele wens uit te spreken. Hij voelt zich in groepen niet veilig. Toch gaat hij staan en het hoge woord komt er uit: ‘Ik wil neuken met een vrouw’. Later die dag wordt hij benaderd door de vrouw die hij eerder op de dansvloer had ontmoet, de vrouw waar hij verliefd op was. Zij biedt aan dat hij eenmalig alles met haar mag doen wat hij wil. De opwinding giert door zijn lijf. Hij grijpt direct zijn kans en neemt haar mee naar zijn camper. Daar liggen ze eerst wat onwennig tegenover elkaar. Al snel begint het liefdesspel. Bas is in de zevende hemel. Hij wil klaarkomen in een vrouw. Dat heeft hij nooit eerder gedaan. Ook niet in het coachtraject. Die avond is het zover. Eindelijk. Bas is ontmaagd. Nu hoort hij er eindelijk bij, vind hij. ”Van toeschouwer naar deelnemer”, zoals Marion het zou noemen. 

Feest 

Nadien bezoekt hij met een vriend vele dansfeesten. Samen op vrouwenjacht. Levenslust en seksuele energie zijn zijn drijfveer. Op een van deze feesten danst hij met een sexy vrouw. De hele avond lang. Zij vraagt hem mee te gaan zwemmen in zee. Allebei naakt rennend naar de zee. Daarna weer dansen. Ze trekt hem mee achter de gordijnen. Daar zoenen ze hevig. Na afloop vraagt Bas haar naam. Ze zegt: ‘Zeg ik niet, ik zie je weer op een volgend feest’. Even later als hij naar de uitgang loopt staat ze opeens achter hem en slaat haar armen om hem heen. Dat voelt heerlijk. Ze fluistert: ‘Joska is mijn naam’.

Lief
Maanden later op een ander strandfeest staat ze daar plotseling weer. Bas’ hart slaat over. Weer dansen ze heerlijk. Mensen denken, die twee horen bij elkaar. Ze hebben het eerder door dan Bas en Joska zelf. Want vier jaar later zijn ze nog altijd bij elkaar. Dikke maatjes, veel seks en gezelligheid. Bas voelt zich geen laatbloeier meer. Hij kan zich bijna niet meer voorstellen hoe het voelde om maagd te zijn.

Hun lange eerste dans, op de foto gezet door de vriend

Hun lange eerste dans, op de foto gezet door de vriend

Bas en Joska nodigen je van harte uit om met hen in gesprek te gaan als je je een laatbloeier voelt en daarin niet meer alleen wilt zijn. Ook staan zij open voor gesprekken over seks en relaties. Zin hen te mailen? Ga je gang.