Geheim

Voert schaamte de boventoon?

Houd je je huidige status van leven zonder intimiteit strikt geheim, voor (bijna) iedereen? Schaam en geneer je je daar enorm voor en kan je toch niet anders? Weet je geen uitweg?

Waarschijnlijk is er ook nog schaamte omdat je geen idee hebt hoe je een vrijpartij ensceneert, hoe je je zodanig verbindt met de ander dat initiatief nemen op de bank of in bed plaatsvindt en ook nog werkt. 

En dan nog hoe je seks voor elkaar krijgt, vervullende seks. Wie de verleidende partij ook is. 

Dan schaam je je dus driedubbel en kom je nog moeilijker op gang. Jij en je gevoel zullen wel moe zijn …

Je wilt genieten, maar…

Je wilt heel graag genieten, maar stel dat nu een leuke dame plotseling zin zou krijgen in je, wat dan? Verzin je dan een smoes? Zou je het eigenlijk al veel eerder niet hebben laten om oogcontact te hebben? Uit angst voor seks, onbekendheid of gebrek aan zelfvertrouwen …..

Je geheime leven

“Ik wil geen geheim leven meer leiden!”, roep je uit, in gedachten. “Help!”

Heel begrijpelijk, want zo’n geheim leven breekt op. Terwijl je naar buiten toe net doet of alles oké met je is en je niet maalt om een partner, wil je je in werkelijkheid bevrijden en open zijn over je verlangens. Je wilt je verbinden. 

Maar zelfs naar je ouders en beste vrienden toe hou je de onverschillige schijn op. Toch maar weer een smoes, als je even eerlijk bent?

”Waarom vertelde mijn huisarts mij niet dat aanraken zoveel goeds doet voor mijn stemming? Als eerste werd ik volgestopt met antidepressiva om mijn somberheid en vermoeidheid te bestrijden en ik geloofde ook nog een tijd dat dat het enige redmiddel was. Er werd niet eens over vrijen gesproken. Uit mezelf begon ik er niet over dat ik nog maagd ben, daar geneerde ik me kapot voor.’’

Onvervulde verlangens

Ben je het toch wel erg zat om zo ongeveer ieder kwartaal geconfronteerd te worden met je onuitgesproken, en dus onvervulde, meer of minder heftige erotische verlangens? Verlangens die maar niet weg willen, die telkens op komen zetten, wat je ook doet of hoe je ze ook ontkent?

Ben je intussen de 30 gepasseerd, of misschien de 40, de 50 of de 60? Verbijt je je eenzaamheid in stilte? Kan je je voorstellen dat je dan wel eens een laatbloeier genoemd zou kunnen worden? Een intieme laatbloeier, die deep down zelfs het contact met zijn gevoelige innerlijke minnaar is kwijtgeraakt? 

Aan de buitenkant een gewoon leven…

Misschien heb je je gewone leven verder op orde, met een aardige baan, een fijn huis, een mooie auto of een OV-abonnement, maar is je sociale leven beperkt of niet zo aantrekkelijk als je zou willen…

Draait je leven bijvoorbeeld om je werk, werk je door in plaats van op vakantie te gaan? Zie je vrienden om je heen de liefde vinden en vieren en kom je zelf nooit van friendzone naar relatie? Flirt en date en dans je niet, zoek je weinig contact, geef je je nooit echt bloot misschien? 

…van binnen eenzaam en alleen

Aan de buitenkant een gewoon leven, maar intussen voel je je eenzaam en alleen, zelfs al heb je vrienden. Niemand die echt doorheeft wat er mist in je leven. Hoe goed kennen ze je eigenlijk? Waarschijnlijk laat je je ook niet zien, spreek je er niet of nauwelijks over, ontken je eenzaam gevoelens in alle toonaarden… want wie zou je begrijpen? Over te hoge bergen die je voor je ziet praat je toch niet?

Heb je nu een paar keer ‘ja’ in je voelen opkomen, dan ben je in ieder geval eerlijk. En aan het goede adres, gewoon omdat wij zo’n verhaal herkennen.

“Iedereen vrijt behalve ik”

Het lijkt misschien wel zo, alsof je de enige bent die nog nooit gevreeën heeft, maar het komt meer voor dan je denkt. Soms zie je het in een tv-programma, maar daar zou jij als verlegen man vermoedelijk niet aan meedoen. Misschien heb je wel eens gedacht aan ontmaagd worden door een dame van lichte zeden, maar paste het toch ook niet echt bij je om daarheen te gaan. Je wilt geen kortstondige bevrediging, je wilt zelf ontdekken, begrijpen en in actie kunnen komen.

Liefde komt niet altijd vanzelf

Zelfs zien mensen maar af van seksualiteit. In verschillende gradaties.

Ascese is een weloverwogen eigen keuze voor onthouding, zoals bij diverse culturen op aarde voorkomt, vooral om lusten te bedwingen die afleiden van de overgave aan een hogere macht. Meestal hoort daar een gelofte bij en geen privé liefdesleven.

Onvrijwillig celibatair levende mensen zijn singles die door allerlei verboden en geboden, claims van buitenaf, tradities en families, handicaps en overtuigingen niet toekomen aan een seksueel liefdesleven. Dit leidt meestal tot diep verdriet en soms tot agressie. 

Jij wilt juist niet afzien van relaties en het bijbehorende liefdesleven. Voor jou geldt dat je niet weet waar de ingang daartoe te vinden is. Je aarzelde, lang, erg lang om het achterste van je tong te laten zien. Zo ben je vermoedelijk vast komen te zitten in een negatieve spiraal met je huidige aannames over je eigen seksualiteit en dat van anderen. Zo erg dat je eerlijke voorlichting niet meer vertrouwt. En misschien wel doodsbang bent geworden voor wat je het liefste wilt. 

Zo verstrijkt de tijd en kom je op een punt waar je het feit moet erkennen dat een vriend of vriendin je ook nog eens niet in de schoot geworpen wordt, hoe lang je ook wacht, hopend op een wonder. Enige radeloosheid over drempels, hoge bergen, emotionele golven en schipbreuk in je leven dient zich aan. Klopt ’t nog? 

De belangrijkste seksuele rechten van het individu zijn o.a.:
de hoogst haalbare standaard van seksuele gezondheid, toegang tot voorzieningen (anti-conceptie, veilige abortus, seksuologische hulp, etc.), toegang tot het verkrijgen van betrouwbare informatie over seksualiteit, seksuele en relationele vorming.

Internationaal vastgelegd in 2010

Op weg naar geluk

“Ik wil ook gewoon gelukkig zijn”, denk je. “Met een vriendin, samen zijn, genieten van jullie lichamen, niet alleen op de bank zittend, naast elkaar. Juist ook genieten van dat hele aanraakstuk, dus inclusief omhelzen, strelen en gestreeld worden, genieten van de groeiende, zichzelf ontplooiende verbinding, inclusief intimiteit, vrijen, seks, diepgang en extase.”

Dat is zeker al een goed voornemen, kernachtig. En dan wil je dat ook waarmaken, toch? Eindelijk je zorgen over je leven aan iemand vertellen die je verhaal serieus neemt en in oplossingen denkt, bruikbare feedback geeft.

Met een beetje hulp

Met ons kun je op weg gaan om je liefdespad vrij te maken voor een relatie. Je eerste stappen zetten op die weg, rustig, de ene voet voor de andere, ook al weet je nog niet waarheen en ook niet hoe. Het waarom telt nu alleen en de reden weet je maar al te goed. Om gelukkig in de liefde te worden, net als iedereen. Ja toch? 

Op weg naar je geliefde

Wil je op weg gaan naar jouw liefdestoekomst, dan hoort daarbij dat je lichtelijk magnetisch raakt, in de lach schiet, warmte en benaderbaarheid uitstraalt. Daarbij mag je ook best enigermate doortastend worden, en toetastend… Je aantrekking delen, al is het maar voor 10%. Denk jij dat dit voor jou ook mogelijk is? Wij denken van in de meeste gevallen van wel.

Warme lippen voelen, proeven

Zou je, naast vrijen, misschien ook willen kunnen rennen, dansen en zingen met je geliefde? Zoenend op de roltrap gezien worden? Toegelachen worden, gekozen worden, gekozen hebbend, meetellend, meedeinend op golven van sensualiteit? Warme armen voelen om je hals, warme lippen op de jouwe?

De taal van je lichaam

Kom dan de taal van je lichaam leren. Ontdekken hoe die warme, sensuele aanrakingen voelen op je huid. Wat ze in je oproepen. Dat is misschien al een enorme ommekeer voor je, onvermoede, ongekende gevoelens misschien wel. Of zou je ze vergeten zijn?

Je lichaam mag het hoogste woord krijgen, mag je gaan vertellen waar jouw grootste, diepste verlangens liggen. Als je weet hoe ernaar te luisteren -en dat kun je leren- is je lichaamstaal een taal zonder omwegen, eerlijk, rechtstreeks, authentiek.

Leer de wijsheid van je lichaam verstaan…

Je hebt altijd een keuze. Ook de keuze voor leren luisteren naar die wijze kern in je. Dat is waarin wij begeleiding geven, van het eerste tot het laatste ‘woord’. Een unieke, lichaamsgerichte training, inclusief gewenste aanrakingen.

En we helpen je zo op weg naar vrijheid in alle talen van je systeem. Dus niet alleen de lijflijke taal, ook het gesprokene, gelezene, bedachte, limbische (brein) woord is belangrijk. Daardoor al krijg je toegang tot flirten en daten, een vrouw versieren.

…in onze liefdeslessen

Wil je graag alles leren, en in de juiste balans? En wil je je leervraag bij ons neerleggen? Je achterstanden in je liefdesleven inhalen met behulp van liefdeslessen, bijlessen in de liefde met seksuele educatie, zonder hoge bergen te zien?

Meet nooit een berg voordat je hem beklommen hebt.
Pas dan zie je hoe laag hij is. 

Dag Hammerskjöld

Levens- en liefdesgeluk door de Aquarion-combinatie

Met ons kun je op weg gaan naar de liefde, het pad vrijmaken voor een relatie. Je eerste stappen zetten op die weg, rustig, de ene voet voor de andere, ook al weet je nog niet waarheen en ook nog niet hoe. Het waarom telt nu alleen en de reden weet je maar al te goed; om gelukkig in de liefde te worden, net als iedereen. Ja toch?

Aquarions speciale coachingstrajecten voor laatbloeiende mensen hebben een groot effect door deze unieke en flexibele combinatie:

  • je leert beperkende overtuigingen, obstakels en pijnen te analyseren, begrijpen, doorzien en loslaten
  • je gaat de diverse aspecten en stappen van intiem contact praktisch oefenen, fysiek, met verschillende coaches die lichaamsgericht werken
  • je krijgt hulp en ondersteuning bij daten en relateren, alles gericht op een groter levens- en liefdesgeluk.

Wil je weten hoe je begint?

Je eerste stappen op je weg naar geluk

Hier dan even kort over de start van dat levens- en liefdesgeluk waar Aquarion je naartoe helpt:

1. Kennismaking
Een inhoudelijk online gesprek van 15 minuten, gratis en uiteraard vrijblijvend.

2. Consult
Je wilt een diepgaande analyse over je situatie, feedback en bruikbare tips voor vandaag. Het kan daarbij blijven, je mag ook nog eens terugkomen voor nog een los consult.

3. Intake voor een coachingstraject
Wil je een aanvullend consult boeken met zicht op een traject, dan spreken we van een intake en gaan we de mogelijkheden onderzoeken voor deelname.
Een traject duurt gemiddeld een half jaar. Je krijgt papieren mee om je voor te bereiden. Bij een traject horen doorverwijzingen naar ons team van lichaamsgericht werkende coaches. Ze komen vrijwel direct in beeld, we wachten daar niet mee, behalve in ernstige coronatijd. We starten met lichte toenadering en bouwen dan op naar intimiteit.

Nog even samenvattend…

  • heb je last van huidhonger door een continu gebrek aan liefdevolle aanraking en strelingen?
  • weet je niet waar je beginnen moet als je denkt aan daten, relaties, liefdevol vrijen, lekkere seks?
  • ben je weinig ervaren of zelfs geheel onervaren in seksualiteit en intimiteit?
  • haal je je genot bijna alleen uit soloseks, omdat je niet weet hoe je een vrouw versieren kunt of bang bent voor wat daarop zou volgen?
  • geloof je wat je ziet in porno, en raak je afgestompt, verveeld, boos?
  • voel je je over dit alles verlegen, beschaamd, gegeneerd, stilgevallen, onhandig, uitgehongerd, versomberd, op slot, en snak je naar meer zelfvertrouwen op het gebied van intimiteit en liefde?

Herken je je in een of meer van deze punten en komt er nu een vraag in je op, hoe vaag ook, dan is de kans groot dat wij je op weg kunnen helpen door onze persoonlijke intimiteitscoaching. We nodigen je van harte uit om verder te kijken bij ons aanbod en te ontdekken hoe.

Steven, een van onze voormalige cliënten met zijn eerste vriendin. Ze waren net geïnterviewd over de start van hun liefdesleven en zichtbaar blij met elkaar. Binnen het jaar kregen ze een kindje.
Als in een sprookje.