Intieme inhaalslag

“Een inhaalslag is” -volgens Van Dalen- “een strijd die geleverd wordt om een achterstand goed te maken.”

Bij Aquarion slaan en strijden wij niet, laat dat alsjeblieft goed duidelijk zijn. We nodigen uit om te beginnen met zacht aanraken, lange omhelzingen en omarmingen, teder en diepgevoeld. In het begin, tenminste. We nemen jouw wensen een tijdje onder onze hoede.

Een intieme inhaalslag begint in zekere zin met de innerlijke strijd om de knop wel of niet om te zetten naar die tederhei; de knop naar ervaringen die een eerste of volgende relatie mogelijk maken.

Er is wel een ernstig nieuw risco, verslaafd raken aan iets anders: aan dit soort strelingen, aan armen om je heen, om je hals. Verslaafd raken aan wat er te ontdekken valt over jezelf en over dat wat blijkt je te vervullen met blijdschap, met diepe vreugde.

Het omzetten van de knop (‘het uitzetten van duisternis’, naar een uitspraak over muziek van dirigent Andris Nelsons) naar het ‘aanzetten van licht’ op intimiteit, vraagt moed, want wanneer je het doet zie je in een flits dat alleen jij het bent die deze handelingen te verrichten hebt. Dat stuk nemen wij niet van je over.

Gelukkig is de lamp er een die langzaamaan opgloeit en meer verlichting en warmte afgeeft dan je voor mogelijk hield.

Ik neem aan dat ook jij daarna de keuze wilt houden om -wat licht betreft- ‘uit’ of ‘aan’ te staan, gesloten of open, verdrietig of geïnspireerd. En daar gaat het precies om. Je wilt keuzes hebben, meer dan je tot nu toe ter beschikking had. In vrijheid. Je lekker bewegen op sociaal, romantisch, intiem, seksueel gebied en wellicht ook nog op diepere levens’zaken’. Aquarions Inhaalslag omvat ook deze beweging van ‘aan zijn’ en ‘uit zijn’.

Als laatbloeier geboeid raken in liefdesrelaties mag weloverwogen gaan, met geduld, enigszins vertraagd, stap voor stap. En alhoewel er in het allereerste stadium nog niet veel sexy gevoelens bij zullen zijn, zal er wel al behoorlijk wat opluchting te constateren zijn. Dit is nodig om op een gezonde en liefdevolle manier uit het tegenwerkende rad van negatieve overtuigingen te komen waar je mee te maken hebt.

Terwijl je kleine en toch stevige stappen zet naar vrede en liefde in jezelf, zal je je tevens ontwikkelen naar minnaarschap, want dit volgt er automatisch op. Je groeit mee naar jouw persoonlijke, natuurlijke expressie van liefde. En het is de aanraking die het hem doet.

Je begint te beseffen dat je een ‘zogenaamd comfortabel’ deel in je leven van diep wegduiken en vermijden aan het overschrijven bent met een nieuw reëel deel: dat van gezien worden, belangrijk zijn, meetellen, meespelen, invoelen en van betrokken raken op precies dat tempo dat jou past.

Je gaat je persoonlijke ‘voelen’ ontwikkelen op gebieden van nabijheid, vertrouwen, communicatie, delen, acceptatie en vergeving van het verleden.

Je gaat veilige, eerlijke en gevoelvolle instructie en advies op partnerliefde en vrijen, zowel geestelijk als lichamelijk naar je toe halen.

Je zult goed geïnformeerd raken over intimiteit, seks, passie, hygiëne en bescherming, middels hedendaagse intiem-seksuele voorlichting voor adolescenten en volwassenen.

Je zult het hierbij behorend liefdevol verdiepend ‘huiswerk’ gaan waarderen, zoals oefenen met aanraken.

En je zult met huid en haar, met lichaam en geest wennen aan

  • vollopen met, genieten van nieuwe of eerste liefdevolle aanrakingen
  • uitwisselen van gevoelvolle intimiteiten met een eigen lief of een ‘oefen’partner
  • luisteren naar jouw seksuele lichaam, jouw verlangens en verrukkingen, jouw natuurlijke waardevolle zijn en dat van de ander
  • achterlaten, stap voor stap, van je laatbloeiperiode 
  • ontdekken van je authentieke magnetisme 
  • blijven stellen van alle vragen die je hebt en nooit eerlijk antwoord op kreeg.

Overweeg eens, wanneer je er rustig, misschien wel mediterend op vooruit-denkt, niet achteruit. Wat zou je dan vandaag over dat toekomstbeeld zeggen? Je mag geheel je eigen zegje doen van het eerder onbespreekbaar geachtte in positieve termen.

Stel je voor dat je zelfs een voorsprong op de middenmoot van de mensheid behaalt en een prachtige ouder zult kunnen zijn van eigen of ge-echte kinderen. 

Zin gekregen? Echt waar? Dank je wel voor het