Aanbod

Liefdeslessen

Liefhebben is te leren. Intimiteit ook, net als je mannelijke kracht vergroten en inzetten. En daarin zijn wij, de coaches van Aquarion, gespecialiseerd, al sinds 1991.

Op onze ‘school’ (zonder klaslokalen…) blijf je niet zitten. Je gaat altijd over en je kunt zeker een ‘diploma’ halen. Dat van beginnend minnaar, klaar voor die intieme ontmoetingen waar je vermoedelijk al eindeloos lang van droomt.

Het klinkt als overvloed, zoals wanneer de harde schil van een granaatappel openbarst en de toekomst naar buiten rolt. Proef je al iets?

Wij geven maatwerk-huiswerk, maar overhoren niet; we luisteren naar welk effect dat op je heeft. Je geeft wel een doel aan, maar je krijgt geen straf als je dat niet zou halen; wel vragen we wat er aan de hand is, want je voortgang gaat ook ons zeer ter harte. Je geeft vooral aan wat er in jouw lijf, jouw systeem gebeurt, dan komen knelpunten vanzelf tevoorschijn. Repetities zijn belangrijk omdat ze voorbijgaan aan loze overtuigingen en oude verwachtingen, je mag bij herhaling meer van hetzelfde ‘hebben’, tot je nemen. En zo merk je zelf of je ‘coachability’ groot genoeg is of nog wil groeien.

Je bezoekt niet een gebouw, maar meerdere plekken in het land. De beweging is van jou naar ons, met rede die je gaandeweg ontdekt. Goede zaak om vrij te nemen voor de scholing van je leven, om aan deze cursus prioriteit te geven.

Wij houden niet zo van ouderavonden, jij bent volwassen genoeg. Wel zou het fantastisch zijn als zij nu met jou mee in beweging komen, zomaar, als vanzelf, bijvoorbeeld omdat je vraagt hoe zij elkaar hebben ontmoet en jou creëerden.

Jouw ontwikkeling in intimiteit

Een intimiteitstraject is een ontwikkelingsproces, van leren beminnen, van mannelijke daadkracht, van onderliggend weten. Wij bewaken dit proces, zodat het plaats kan vinden in de kortst mogelijke tijd, met de juiste inspanningen. We gaan uit van een duur van ongeveer een half jaar.

We benadrukken dat je met elke vraag, elke droom welkom bent bij ons. Antwoorden zullen serieus zijn. Je kunt niet voor schut staan.

Jij bent het uitgangspunt

Ons werk kent een goed afgewogen keuze aan onderwerpen, voor jouw welzijn en ontwikkeling. Iedereen is weer anders, dus trajecten zijn altijd op maat. We blijven steeds bekijken of het aansluit en we reageren flexibel op jouw reacties op het gebodene. Het maakt niet uit of je snel of langzaam gaat. 

Van kennismaken tot intake tot…

Je kunt vooraf gratis een kort, vrijblijvend telefoon- of beeldgesprekje van 15 minuten boeken om kennis te maken. Wil je verder, dan maak je een afspraak voor het eerste consult.

Samen analyseren we de situatie, bespreken we je moeite met intimiteit en je doel, en zetten onze mogelijkheden voor je op een rijtje. Wil je meer, dan boek je een tweede consult.

Daar kan het bij blijven. Heb je echter al gedachtes over een traject, dan krijg je de nodige uitleg daarover mee en wordt het consult een mogelijke intake.

Traject op maat

Na de twee intakes van ieder minimaal 2 uur doen we een voorstel voor het traject-op-maat met gedegen onderlinge afspraken en een persoonlijk plan.

We starten een traject als alle formaliteiten zijn afgerond. Is tussentijds bijstellen van dat plan nodig, dan overleggen we dat natuurlijk.

Een traject is in feite een cursus met modules, 3 in totaal.
Er zijn 2 modules die we bij lock downs zonder en in gewone tijden  met elkaar verweven kunnen aanbieden + een 3e module ter afronding.

Hierdoor kunnen we het mentale, psychische gedeelte van de cursus (module 1) direct van start laten gaan en komt het fysieke gedeelte (module 2) zodra dat kan gezien welke pandemie dan ook. Module 3 is het meest gevuld met inwijdingen, terwijl alle modules bol staan an de inwijdingen.

Vanaf maart 2021 werkten we al volop met Module 1 , zowel via persoonlijke gesprekken als met beeldbellen. Zo verloren we geen tijd.

Onze (vooral onervaren) deelnemers blijken met deze verandering zeer goed uit de voeten te kunnen. Ze vinden ons ‘alert en direct’. Ze zien het nut van opdrachten uitvoeren, om hun intiem-seksuele toekomst te doen ontstaan, ze benoemen de ervaringen als heel wat meer ‘aanwezig zijn’,  ‘oude aannames en gewoontes inzien en doorzien’, ‘mezelf lekker aanpakken’. Chapeau voor hen.

Het voorkomen van besmettingen wordt zo goed als mogelijk gewaarborgd door een zorgvuldige uitvoer en naleving van de geldende  gezondheidscheck en die van onszelf. Bij verkoudheden houden wij in. 

Van leervraag tot feest

Je leervraag is een belangrijk gegeven. We helpen je om die heel precies, zonder omwegen en dubbele bodems te verwoorden. Misschien blijkt wel dat die precieze bewoordingen anders zijn dan eerder gedacht.

In ieder geval vind je een ‘doel’ waar je blij van wordt, ontdaan van ruis. Omdat je er blij van wordt, noemen we het ‘Feest’.

Aan de slag

Als je weet wat je Feest is, ga je naar de eerste lichaamsgerichte coach. Er zijn verschillende coaches, voor de diverse onderdelen van het traject, die elkaar opvolgen en aanvullen.

Dit is niet standaard hetzelfde; het hangt af van wat je wel of niet al in huis hebt en van je vermogen tot groei en ontwikkeling. We kijken steeds welke coach op dat moment bij je past.

De meeste coaches zijn vrouwen, zodat je veel kunt oefenen. Daarnaast is er ook een mannelijke coach die je juist vanuit het mannelijke perspectief nieuwe inzichten kan geven.

Je schrijft ook verslagen, waardoor je in feite je eigen intieme relateervermogen ontdekt; je leert, studeert, schrijft een nieuwe taal.

”Ik had nooit gedacht dat S. zoveel voor mij kon gaan betekenen. Ik zie in hem een soort vader, broer, vriend die mij goed vindt zoals ik ben en in korte tijd door mijn afweer heen prikte. Echt ongelooflijk vlug. Of hij mij al heel lang kende! Ik ben zielsblij dat ik hem heb ontmoet. Wie had dat gedacht, wil ik naar een vrouw, kom ik ineens terecht bij een man en vind ik dat zelfs een steengoeie zet.”

Stappen zetten

”Wil je vooruit komen, begin dan met lopen”, zei Dag Hammerskjöld al meer dan een halve eeuw geleden.

Wij houden je stappen bij, op een nauwkeurige en prettige manier, zodat je zelf goed weet waar je staat op je ontwikkelingsweg en je je aangespoord weet. Is er versnelling of vertraging nodig, of gaan we zo door?

We doen dit op een veilige en verantwoorde manier, voorzien van alle nodige privacy verklaringen en protocollen. Je doet zelf ook verslag naar ons.

Oefenen

Je krijgt ook huiswerk, erg leuk privé huiswerk. Op maat, passend bij jou. Geen kennis uit je hoofd leren, maar praktische, logische oefeningen die je helpen je voor te bereiden op je gezonde seksuele leven.

Je gaat je mannelijke kracht positief naar boven halen, zelfvertrouwen krijgen. Een paar eenvoudige middelen maken het oefenen ook verantwoord én lekker.

Van achterstand naar voorsprong

We willen je graag zo precies en persoonlijk begeleiden dat je niet alleen je sensuele achterstand kunt inhalen, maar er zelfs je voordeel mee gaat doen. Tenslotte heb je een min of meer lege relatieleven-rugzak. En dat kon wel eens een feest op zich zijn voor je gedroomde partner.

Van verleden naar toekomst

Je zult leren omgaan met je verleden, waar zich natuurlijk wel het een en ander heeft afgespeeld en waar je vast en zeker een rij akelige tegenwerkende overtuigingen aan hebt overgehouden. Vooral je verleden van afwachten, van wegdraaien zal je herkennen.

Wij bekijken jouw verleden en je overtuigingen liefdevol, altijd met respect, en bieden je de keuze voor nieuwe mogelijkheden die je dichter bij je doel gaan brengen. Daarmee smelt weg wat niet meer nodig is.

We vragen je ook om sommige dingen af te ronden. Dingen die negativiteit opwekken, waardoor je niet zuiver meer kunt weten en voelen wat echt is.

Van afwachten naar voelen

Voelen is zo’n diepgaand thema dat we hier veel aandacht aan besteden. Zoals beginnen te voelen met het hoofd versus voelen met de huid, voelen met alle zintuigen, met het hele lichaam. Voelen met vingers, handen, armen, benen, voelen met je diepste zijn. Van verder af en van dichterbij. Na zo’n begin wil je nooit meer anders, zou je zelfs wel jezelf willen huwen, zo blij ben je met jezelf.

Eerst leren, dan…

We adviseren meestal ook om even te stoppen met daten (als je dat al deed), om een mogelijk afgewezen worden met alle bijkomende pijnlijkheden te voorkomen. Behalve als er al liefde in de lucht hangt, dan ondersteunen we dat vanzelfsprekend. Wij adviseren om eerst te trainen en daarna te gaan daten. Die volgorde is cruciaal.

Zo adviseren we ook om eerst eigen seksuele ervaringen te hebben opgedaan voordat je tantra-evenementen gaat bijwonen, mocht je daar belangstelling voor hebben.

Een overdrijving is een waarheid die haar geduld heeft verloren.

Kahlil Gibran

Liefdesvoorbereidingen treffen

En we vragen je om voorbereidingen te treffen. Tijd en energie voor jezelf vrij te maken en te houden, bijvoorbeeld. 

Liefdesvoorbereidingen treffen betekent handvatten maken voor een eerste of een nieuwe liefde. Zoals voelen, wennen, naar je toe halen, beleven, delen, accepteren, waarderen, vergeven, uitrekken, uitreiken, mogelijkheden zien en een nieuwe wereld betreden. 

Gaan voor liefde

Tenslotte wil jij vast en zeker ook deel gaan nemen aan privé ontmoetingen die ertoe doen, die iets moois met jou doen. Zoals haar werkelijk spontaan in je armen nemen, voor even versmelten. En daarop doorpakken, met meer zelfvertrouwen voortgaan.

Zo ga je jouw eigen, unieke liefdes-date-pad lopen, waardig, met plezier, met vreugde, met verve, met een lekker gezond en welgemeend JA voor dat Feest van je!

Voorlichting waar je blij van wordt

Daar hoort ook bij dat je je goed voorbereidt om gezond en veilig intiem-seksueel contact aan te gaan. Je mag van ons verwachten dat we je degelijke, up to date voorlichting geven van een niveau dat optilt. Met de juiste ‘weetjes en kneepjes’, nooit ordinair, wel verrassend fijn, alsof je ze allang kende. Gaaf voor jou én natuurlijk voor je toekomstige partner.

Daar hoort ook bij dat je je goed voorbereidt om gezond en veilig intiem-seksueel contact aan te gaan. Je mag van ons verwachten dat we je degelijke, up to date voorlichting geven van een niveau dat optilt. Met de juiste ‘weetjes en kneepjes’, nooit ordinair, wel verrassend fijn, alsof je ze allang kende. Gaaf voor jou én natuurlijk voor je toekomstige partner.

Meet nooit een berg voordat je hem beklommen hebt.
Pas dan zie je hoe laag hij is. 

Dag Hammerskjöld