Over ons

Wie zijn wij eigenlijk?

Wij zijn openhartige ambassadeurs van eerlijke, liefdevolle en gezonde seksualiteit. Bijdragen aan het levens- en liefdesgeluk van anderen maakt ons enorm vrolijk.

Wij zijn allen zelfstandig werkende, goed opgeleide, lichaamsgerichte coaches en trainers, gedegen ingevoerd in het thema laatbloei van Aquarion. Door deze ervaring zijn wij een uniek team te noemen, door menig specialist aangemerkt als hoogst bijzonder en effectief.

Hoe Aquarion begon

Aquarion is in 1991 opgericht door Marion van der Stad. In eerste instantie als een holistisch relatiebemiddelingsbureau, in reactie op haar eigen echtscheiding.

Marion bleef trainingen volgen op spiritueel gebied, bestudeerde onder andere wereldfilosofieën, persoonlijke groei, leiderschap nemen en een nieuw type seksuologische inzichten (Sexual Grounding).

Na 7 jaar vormde zij Aquarion om tot een bureau waar zij met de opgedane kennis een nieuwe richting insloeg: die van voorbereiding op nieuwe relaties.

Aquarion voor de laatbloeier

Marion zag steeds vaker mannelijke cliënten die het daten niet machtig bleken te zijn en diep gefrustreerd raakten omdat ze spontaan geen contacten konden leggen die naar liefde zouden leiden.

Zij bleken last te hebben van wat Marion benoemde als  ‘seksuele laatbloei’, iets waar ondanks de vergrote aandacht voor het thema nog steeds een taboe op rust.

I wish I could show you 
when you are lonely or in darkness
the astonishing light of your own being

Hafiz

Ons uitgangspunt

De kern van intimiteitscoaching werd al doende een combinatie van psychische en fysieke aanraking, gewenst en wederzijds, vanuit een leerdoel. Niet voor entertainment, wel voor het helpen oplossen van sociaal-seksuele communicatieproblemen, met lichaam en ziel. Zo is ons uitgangspunt jaren later nog steeds.

Wij zijn getraind in gespecialiseerde gesprekken en consulten, date-coaching, toenaderings- en aanraaksessies, ontdekkende massages, fysieke intimiteit en vrijen. In feite zijn dit stuk voor stuk ‘inwijdingen’. Begeleiding ‘buiten’ kan toegevoegd worden, zoals samen gezien worden, naar de sauna, rollenspellen.

Onze samenwerking

Als team werken wij samen in een coachdriehoek, dat van coach/coachee/ trajectbegeleider. De samenstelling van deze driehoek verandert gedurende het traject, doordat de coachee achtereenvolgens verschillende coaches bezoekt. De trajectbegeleider heeft het overzicht. De driehoek blijft behouden.

De bedoeling hiervan is om zo zuiver mogelijk te werken, praktisch en ethisch. Indien nodig werken wij ook samen met andere specialisten, zoals bij medische of psychische problematiek. Dat alles om zo goed mogelijk te helpen op het pad naar liefde en intimiteit.

Onze passie

Aanraken en aangeraakt worden is van levensbelang. Het is zelfs levensbedreigend als we hiervan verstoken blijven, zegt de wetenschap. Voor ons is aanraken de normaalste zaak van de wereld.

Daarom staat het voorop in onze coaching. We zijn er behoorlijk uniek door, omdat de meeste coaches, docenten en therapeuten niet intiem willen, mogen of kunnen aanraken.

De meesten van ons hebben een tantrische achtergrond, waar de weg naar geluk via de kennis van hart gevolgd wordt, met tederheid en emotionele en seksuele intelligentie.

We kunnen het gewoonweg niet laten om, daar waar het gevraagd wordt, anderen te helpen met hun intieme ontwikkelingen, met hun eigen ‘zelfopvoeding’. We horen dagelijks dat we meer kleur en liefdeslicht in levens van anderen brengen.

Onze visie

Ons werk en achtergrond is als uitgangspunt neergelegd bij Stichting NOVIS, een platform opgericht door Marion. Hier vind je belangrijke inzage in ons werk, onze attitude, onze eigen achtergronden, persoonlijke hygiëne, gedrag, kennis van zelfregulatie en ethische kwesties. Meer uitleg over ‘surrogaattherapie’ is daar ook te vinden.

In onze trajecten werken we over het algemeen met hetero contact, tenzij dat juist niet de bedoeling is. Eerst tot bloei geraken en dan eventueel later verdergaan met thema’s van geaardheid en gender, is naar onze ervaring een goede volgorde.

 

Wij bedanken onze harten en handen

bij het strelen van de ander

Onze missie

Onze intentie is gezonde seksualiteit te doen bloeien en verspreiden voor het geluk van mensen, wereldwijd. Wij dragen het ambassadeurschap van de liefde met toewijding en enthousiasme. Opdat de liefde bloeit. Ook in jouw leven, naar wij hopen en verwachten.