Marion van der Stad

Mijn eigen nood werd mijn brood, want intense zoektochten naar gezondheidsverbetering en intimiteitsverdieping bleken de basis van mijn huidige werk te vormen, een basis waaruit ik nog altijd put.

Doordat ik een leven met veel verschillende fysieke en geestelijke pijnen heb geleden, die veelal medisch niet herkend werden, bezocht ik een flink aantal genezingswegen. Ik leerde daar veel van, nu nog. Zo rond mijn 30e jaar kwam ik in aanraking met diepere lagen in het leven, spiritualiteit, natuurwetten, filosofische leerwegen.

Ik werd geboren in Den Haag/Scheveningen in 1947, vissen/stier. Derde kind in een architectengezin, twee zussen en een broer. Opgegroeid in Utrecht, gewoond in diverse grote steden, de laatste jaren in het rustigere Bilthoven.

Ik ben gehuwd geweest, kreeg twee prachtige kinderen en twee wondertjes van kleinkinderen cadeau. Na mijn echtscheiding vond ik niet zomaar een nieuwe partner, het leek wel of of ik voor straf het wiel maar eerst moest uitvinden.

Dat zette mij op het spoor van relatiebemiddeling, waar ik ook niet vond wat ik wilde en nodig had. Zo besloot ik een nieuwe loot aan die tak te laten groeien, een spiritueel relatiebemiddelingsbureau. Wel lekker aards, niets zweverigs, met beide benen op de grond. De combinatie vind ik nog steeds holistisch.

Ik snapte dondersgoed dat ik als aankomend relatiebemiddelaar mezelf meteen op een onbereikbare plaats zette. Ten eerste omdat men zou kunnen denken dat ik alles beter weet en de lover meteen een achterstand zou hebben, ten tweede omdat lovers niet tegelijkertijd cliënt konden zijn.
Van allebei had ik last, maar alleen het eerste klopte niet.

In mijn zoeken naar genezing én ethiek bleek ik thema’s die met intimiteit en seks te maken hadden niet te mijden. Ik volgde behoorlijk wat trainingen op dat gebied en begon de diepere kennis ervan te ervaren. Eerst in mijzelf, en na enige tijd kon ik die kennis professioneel inzetten, rond het jaar 2000 was dat. Hier is een kleine opsomming van richtingen die ik volgde:

HBO+ opleidingen, medium Sonia Bos, verdiepende trainingen, meerjarige leerwegen en inspiratie, vanaf mijn 35e:
Filosofie (Gnostiek/B. Moerland), Ayurveda, Boeddhisme,
Intimiteit en seksualiteit (Venwoude, Sexual Grounding Therapy)
Personal Coaching/Leidinggeven bij Landmark Education
Trainingen met Barry Long, diverse tantravormen, 7 Ways of Sexing, Dao Movements, Taoistische liefdesrituelen, Healing
Inspiratie van en diep gebogen voor de Indiase, cosmopolitische liefdesmoeders, Amma, Meera en de wijsheid van het allesoverstijgende Universele KENNIS BOEK van Mevlâna voor de unificatie van de Mensheid.

Het nieuwe, gedurfde, beroep van sekscoach in Nederland (sinds 2001) bleek synchroon te lopen met gelijkaardige sociaal-seksuele ontwikkelingen elders in de wereld. Ik voel me hierdoor immens gesteund. Toch verkies ik vaak in gezelschap te zeggen dat ik intimiteitscoach ben, om te vermijden dat men mij als sekswerkers inschat of als ‘Madam’.

Expertise: ongewenste maagdelijkheid, intieme problematieken, zowel psychisch als fysiek en energetisch, (porno)verslavingen, daten en relatievorming, liefdestaal, kunst van het diep-intiem vrijen (sacred sex).

Hier vind je een voordracht over “Zijn met Seks”, uit 2013.

Altijd bleef en ben ik studerend op verfijning, volg ik trainingen en webinars om mijn cliënten een inhoudelijk zo compleet mogelijk bewustzijn voor hun vragen te bieden. Nog altijd is iedere cliënt weer nieuw en blijf ik leren. Mijn boekenkast gaat alleen maar over de liefde; ook al ruim ik hem op, gek genoeg dijt hij daarna weer even zo vrolijk uit …

Ik ben tevens oprichter van Stichting Novis, waar de ethische waarden en normen voor de professionele Intimiteitscoach zijn ondergebracht. 

In 2020 heb ik marionvanderstad.nl gelanceerd, een Engelstalige site speciaal voor mensen van over de hele wereld te kunnen bedienen die uitsluitend via internet één of meerdere uren gesprek kunnen boeken om licht te laten schijnen op seksuele problemen. De ervaring met internet dateert al van jaren geleden, het werkt prima, zeker als je te ver weg zou wonen om een live gesprek te boeken. Uiteraard ben jij als Nederlands sprekende daar ook van harte welkom. Devies bij deze site: kort en krachtig.